Frågor och svar inför flytten

Varför bör jag inte flytta själv?

När du ska byta bostad eller flytta kontor, är det ofta själva flytten av möbler och ägodelar som anses vara det jobbigaste. En flytt kräver en hel del planering och förberedelse för att det ska kunna gå snabbt och smidigt till. Det innebär också en hel del tunga lyft. Därför är det otroligt viktigt med rätt lyftteknik för att undvika skador både på sig själv och möblerna. Det är alltid bäst att vara två eller fler personer vid en flytt.

Varför är det bättre att anlita flyttfirma?

En flytt i Malmö och Skåne kan göras mycket enklare genom att ta hjälp av en flyttfirma. Du får hela ditt hem eller kontor flyttat snabbt och enkelt, utan att du själv behöver göra någonting. Du får kunnig personal som har rätt teknik att både bära flyttkartonger och stapla möbler. Dessutom har de tillgång till rätt utrustning som innebär att färre körningar behöver göras. Flyttfirmor har större fordon som gör att hela hemmet kan få plats i en del fall.

Du slipper alltså själv allt slit med att bära saker upp och ner för trappor, köra mellan olika destinationer och riskera att skada ryggen. Istället kan du förlita dig på att du för allt flyttat snabbt och enkelt.

Vad ska man tänka på när man väljer flyttfirma?

Det är alltid bra att anlita en firma med goda referenser. Familjens Bohagstjänst har över 30 års erfarenhet och har flyttat otaliga kontor och bohag. Vi är en pålitlig partner som på ett snabbt och smidigt sätt flyttar dina saker. Ta gärna en titt på vår referenssida!

Vad ska man tänka på när man flyttar? För att underlätta för din flytt kommer här några saker som kan vara bra att tänka på.

  • Anlita flytthjälp – För att flytten ska gå så smidigt som möjligt, är det bra att anlita en flyttfirma. Om du hellre vill fixa flytten själv, eller med vänner, så funkar det naturligtvis bra. Men tänk på att det kommer att ta mycket tid och kraft.

  • Packa på rätt sätt – Genom att packa alla rum var för sig och märka kartongerna, så blir uppackningen mycket smidigare. Vi kan hjälpa dig med både nedpackningen och uppackningen av dina saker. Det enda du behöver göra är att finnas på plats.
  • Flyttstäda – Ditt gamla boende eller kontor måste städas, för att nästa boendegäst ska känna sig välkommen. Ofta kontrolleras och godkänns städningen av fastighetsägaren. Städningen är allt som oftast ett moment som få ser fram emot. Det är både tidskrävande och jobbigt. Därför kan du anlita din flyttstädning av oss, för ett garanterat bra resultat.
  • Flyttanmälan – Glöm inte att i tid göra en adressändring, så att du blir folkbokförd på din nya adress. Det är viktigt bland annat för att posten ska komma till din nya adress. Du behöver också anmäla flytt till ditt försäkringsbolag, för att hemförsäkringen ska vara rätt. Glöm heller inte att flytta dina abonnemang för el, telefon och tv.

Vi kan hjälpa dig med det mesta som rör din flytt! Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig.

Kontakta oss