Sälja Bohag | Dödsbo & Hur Det Går Till?

 

Hur går det till när en nära anhörig gått bort?

– Låt Familjens Bohagstjänst hjälpa dig med dödsboet.

När våra nära och kära går bort lämnar de ett helt liv efter sig. Oftast har vi ingen plats för bohaget och man står med ett extra hem med möbler och inredning som man inte vet vad eller vart man ska göra av. Vi tar hand om allt. Många andra aktörer på marknaden är ensidiga.

 

Vi på Familjens Bohagstjänst i Malmö vill göra det så enkelt och smidigt som möjligt för våra uppdragsgivare genom att leverera helhetslösningar via en kontakt. Vi tillgodoser behoven under hela processen; värdering, rådgivning, försäljning, röjning och städning.

Vi på Familjens bohagstjänst har i över 30 år arbetat med hanteringen av dödsbon/sterbhus och hela bohag. Vi förstår att ingen situation och hem är sig lik och strävar därför mot att vara så flexibla och tillmötesgående som möjligt. Du kan vara säker på att hanteringen av våra uppdrag sköts på ett professionellt och respektfullt vis.

 

Jag har ett dödsbo i Malmö eller i övriga Skåne – Hur går det till?

Efter det att ni hör av er till oss så skickar vi ut en av våra värderingsmän som på plats och tillsammans med er går igenom uppdraget.

 

Vad ska behållas? Vad ska säljas? Vad ska återvinnas?

En värdering gentemot nuvarande marknad av det som går att sälja görs också på plats. Besöket är kostnadsfritt och utan förpliktelser. När vi kommit överens om när, vad och vart bohaget ska forslas kommer personal och utför det som är överenskommet. Allt bohag som är säljbart transporteras till vår affär. Därefter går varorna ut för försäljning.

Vill du sälja dödsboet direkt?

Ibland vill man bara få det hela ur världen och överstökat. Familjens Bohagstjänst köper även dödsbon, hela och delar av hem till kontant betalning.

 

Vi hjälper dig med ditt dödsbo

Hos oss kan du få hjälp med både helhetslösningar samt del lösningar beroende på hur stort behov som finns. Vi kan både köpa hela eller delar av dödsboet, samt hjälpa dig med att värdera hemmet, röja och städa ett dödsbo i Malmö och i övriga Skåne. Vi anpassar oss efter era önskemål!

 

Vad innebär dödsbo?

När en person avlider lämnar denne ofta kvar personliga ägodelar, möbler, bostad med mera, vilket då benämns som dödsbo. Även pengar och skulder som den avlidne haft ingår i dödsboet.

Vad säger lagen?

I enlighet med svensk lag så skall dödsboet förtecknas i en så kallad bouppteckning inom tre månader efter att personen avlidit. De som anses som delägare i dödsboet är de som kommer få ärva enligt lagen om arv och lagen om testamente. Dessa har även ett gemensamt ansvar att dela upp de kvarlämnade ägodelarna efter den avlidne, vilket också kallas för bodelning.

 

Hur upplöses ett dödsbo?

Efter bodelningen så får delägarna i dödsboet ett så kallat arvskifte, vilket är den slutgiltiga översikten över vem som får vad. För att detta ska kunna genomföras krävs det att den avlidnes skulder först är betalda. Arvsskiftet ska sedan skrivas under av alla delägare för att det ska kunna vara godkänt. Efter denna process så är dödsboet upplöst

 

Kan man få hjälp med ett dödsbo?

Ett dödsbo kan i en del fall innehålla en hel persons liv, vilket kan göra det svårt för delägarna i dödsboet att ta hand som alla saker. Har man redan ett eget hem blir det mycket om man sedan ska ta hand om möbler och personliga saker som tillhört en släkting.

Därför är det idag väldigt enkelt att få hjälp med sitt dödsbo i Malmö och i övriga Skåne av oss. Genom att anlita en firma som köper dödsboet, kan man slippa alla de bekymmer som kan uppstå. Istället kan fokus läggas på andra nödvändigheter, som att bearbeta sorgen eller planera begravning.

 

Helhetslösningar

Det kan i en del fall uppstå tvister mellan delägarna i dödsboet kring vem som ska ärva vad, och hur mycket det är värt. Oftast är det då enklare att ha en firma som köper dödsboet. Dessutom kan man även få helhetslösningar som hjälper en med andra problem så som att värdera dödsboet, tömma det och till sist städa dödsboet.

 

Är du ensam delägare i ett dödsbo?

Ibland finns det bara en arvinge, och därmed en delägare till dödsboet. Då uppstår givetvis inga arvstvister. Däremot kan det göra jobbet att rensa dödsboet ännu svårare, särskilt om man stod den avlidne nära och har en stor sorg att bearbeta. Då är det också att rekommendera att ta kontakt med ett professionellt företag som hjälper en med sitt kvarlåtenskap.

När en anhörig gått bort och ni står med dennes kvarlåtenskap, kan ni enkelt kontakta oss varpå vi skickar ut våra värderingsmän som tillsammans med er går igenom vilka tjänster ni har behov av.

Ska man anlita städning av dödsbo?

Då en person avlider är de känslosamt svårt. Samtidigt som det finns det många ärenden som måste fixas, mycket pappersarbete och dylikt och oftast så har man en stor sorg att bearbeta.

Att städa efter ett dödsbo kan vara väldigt ansträngande och tidskrävande, därför är det ofta väldigt effektivt att anlita städhjälp. Du sparar både tid och energi, samtidigt som du kan koncentrera dig på annat. En engångsutgift som definitivt är värd sitt pris.

 

Är städning av dödsbo tidskrävande?

Ett dödsbo består ofta av alla materiella ting ur en människas liv, och kan därför vara fullt av små prylar, möbler, tidningar med mera. Om den avlidne dessutom varit gammal och haft svårt att städa ordentligt de senaste åren, kan städarbetet bli extra krävande. Ett städning efter ett dödsbo har många likheter med en flyttstädning.

Vi städar alt manuellt och ser till att det blir grundligt utfört. Det är viktigt att dusch, toalettstol och resten av badrummet städas ordentligt. Dessutom ska kökets alla delar; kyl- och frys, ugn, spis, kakel, vask med mera, rengöras grundligt. Det är viktigt att lägenheten eller huset är ordentligt genomstädat, detta för att nästa ägare ska trivas i bostaden. Även fönsterna i bostaden är ska man inte glömma!

 

När är städningen av dödsboet klart?

Efter den grundliga städningen meddelas ni för att komma och besikta samt godkänna lägenheten. Efter att ni godkänt städningen är vårt jobb slutfört.
Hittar ni något vid ett senare tillfälle som ni inte är nöjda med så kommer vi tillbaka och åtgärdar saken utan extra kostnad

 

Erbjuder vi helhetslösningar inom städ och dödsbo?

Självklart kan vi hjälpa till med mer än bara städa ert dödsbo. Vi arbetar även med rådgivning, att värdera och köpa hela dödsbon mot kontant betalning, för att sedan röja undan allt i bostaden och till sist sker städningen. Allt för att underlätta er situation.

 

Vem anlitar städning av dödsbo?

Många har uppfattningen om att städhjälp enbart är till för företag, men faktum är att det idag blir vanligare och vanligare att anlita städtjänster. Framförallt då det rör sig om större ytor och dödsbon.

Som privatperson har man inte alltid tillgång till rätt redskap och andra medel som krävs vid grundlig städning, men det har vi. Genom att låta oss hjälpa dig städa ditt dödsbo kommer du få en grundligt städad bostad, samtidigt som du slipper bekymra dig över denna energikrävande uppgift.

Försäljning av dödsbo i Malmö
Försäljning av dödsbo i Malmö